LÆRE Gud å kjenne

I den tredje kursdelen har vi fokus på å lære Gud å kjenne. Utgangspunkt for denne delen er Matt 13 – 19. Jesus tar disiplene inn i et dypt og intimt fellesskap med seg selv og sin Far. Han lar disiplene gå himmelrikets skole, og gir dem systematisk opplæring i Guds rike. Et rike som ikke er av denne verden, et rike med andre livslover, andre verdier andre tankesett enn det som ligger til grunn i vårt samfunn.Du blir i denne delen utfordret til å ”la deg forvandle ved at sinnet fornyes” som Paulus sier det til menigheten i Roma. Dersom du ønsker å følge etter Jesus, har det en pris. Han ønsker å ta styringa i livet ditt. Hans vilje overordnes din vilje. Flere ganger i denne tiden trekker Jesus seg tilbake for å hvile. Han søker til ødemarken og til høye fjelltopper for å be og være for alene med sin Far og sine nærmeste venner. Som Hans etterfølgere trenger vi også å prioritere stillheten, bønnen, fellesskapet med vår himmelske Far. Det kan være utfordrende i travle hverdager, men det er hemmeligheten til et liv som Jesu disippel, det er bærebjelken i ditt forhold til din himmelske Far. I denne delen av kurset vil du få gode nøkler inn til bønnens hus, og utfordrende undervisning om etterfølgelse og disippelskap.

Samtidig viser Jesu disiplene i denne delen av Matteusevangeliget hvor stort behovet er for et sunt, oppsøkende og tilgivende menighetsfellesskap. 40 dager har både undervisere og deltakere med ulik menighetsbakgrunn. Vi har mye å lære av hverandre, og i lære-delen får du også undervisning om å bygge kristne fellesskap, både hjemme og i menigheten.

I lære-delen henter vi henter inspirasjon fra den kontemplative bevegelsen i kirken som hjelper oss til personlig dybde og refleksjon, etterfølgelse og det å vente på Gud. Her lærer vi å legge vår tid og vårt liv i Guds hender.Velkommen 40 dager er et praktisk kurs om Jesus Kristus.

Logg inn

Mistet passordet ditt?